Αρχική Πολιτική Η πολιτική δημιουργικότητα των πολιτών

Η πολιτική δημιουργικότητα των πολιτών

απο Alekos Giannakoudis

Στις μέρες μας παρατηρήται κρίση του πολιτικού συστήματος και γενικότερα κρίση των σύγχρονων δημοκρατιών.Υπάρχουν πολλά φαινόμενα διαφθοράς και συνέπειας στον χωρο της πολιτικής αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλές ανισότητες που φανερώνουνε μια κοινωνική κρίση.Όλη αυτή η κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί από την ενεργοποίηση του πολίτη. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι και να βγουν από την απάθεια.

Αρχικά θα πρεπει να είναι θετικά σκεπτόμενοι ώστε να προστατεύονται από κινδύνους όπως η προπαγάνδα η χειραγώγηση και ο λαϊκισμός το να κρίνουν οι πολίτες σωστά και να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για το μέλλον είναι πολύ σημαντικό.

Επιπρόσθετα οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι πολύπλευρα για να μπορούν να κατανοούν τα γεγονότα και την αλήθεια.Οι μονομερής ενημέρωση δεν βοηθάει στο να διαμορφώνουμε την σωστή άποψη.Οι πολίτες θα πρέπει επίσης να τηρούν τους νόμους.Η τήρηση των νόμων πρέπει να γίνετε από όλους για να δημιουργηθεί η πολιτική τους δημιουργικότητα.

Τέλος οι πολίτες θα πρέπει να είναι ενεργοί.Οφείλουν δηλαδή να συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις που να αφορούν την υπεράσπιση των πολιτών και γενικότερα της δημοκρατίας. Η συμμετοχή και η ενεργοποίηση των πολιτών είναι απαραίτητες για να αλλάξει η κοινονικοπολιτικη πραγματικότητα.Η δημοκρατία αποδυναμώνετε αλλά οι πολίτες με την πράξη τους μπορούν πάλι να την δυναμώσουν.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο