Αρχική Επικαιρότητα Μεταφέρεται ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

Μεταφέρεται ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

απο Peter S.
Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου μεταφερθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες, όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας.

Όπως προστίθεται μάλιστα, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, αντιπροσωπεία των μαθητών μπορεί να παραστεί στον εκκλησιασμού του ιερού ναού της εκάστοτε περιοχής.

Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Σας ενημερώνουμε ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Οι εκδηλώσεις αυτές θα έχουν διάρκεια έως δύο διδακτικές ώρες.

Mε απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19 που προβλέπονται για τους ιερούς ναούς, δύναται αντιπροσωπεία μαθητών/τριών να παραστεί στον εκκλησιασμό του ιερού ναού της περιοχής που εδρεύει το σχολείο.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο