Αρχική Τεχνολογία Μετρό Αθήνας: Μέχρι το καλοκαίρι στον Πειραιά

Μετρό Αθήνας: Μέχρι το καλοκαίρι στον Πειραιά

απο Peter S.
Το νέο έτος ήρθε, και φέρνει την παράδοση ενός μεγάλου έργου. Πιο συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται η ολοκλήρωση της Γραμμής 3 του Μετρό (μπλε γραμμής), με την λειτουργία των σταθμών “Μανιάτικα”, “Πειραιάς” και “Δημοτικό Θέατρο”.

Ήδη στις 6 Ιουλίου 2020 παραδόθηκαν προς χρήση στο επιβατικό κοινό οι 3 πρώτοι σταθμοί Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό, η παράδοση όλων των σταθμών μέχρι το Δημοτικό Θέατρο θα έχει πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στο συγκοινωνιακό έργο της πρωτεύουσας. Εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο του Μετρό κατά 132.000 ημερησίως. Η κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων αναμένεται να μειωθεί κατά 23.000 ημερησίως και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Με την ολοκλήρωση του έργου στον Πειραιά, προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συγκοινωνιακό Κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά τις του γραμμές Μετρό (Γραμμές 1 και 3), τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, το Τραμ Πειραά, με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς.

Η διαδρομή από το λιμάνι του Πειραιά έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θα διαρκεί περίπου 50-55 λεπτά.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο