Αρχική Τεχνολογία Νέα τρένα μπαταρίας στην Ευρώπη !

Νέα τρένα μπαταρίας στην Ευρώπη !

απο Peter S.

Η Alpha Trains μια εταιρεία απο το Λουξεμβούργο με μόλις 14 χρόνια ζωής είναι απο τις λίγες πανευρωπαϊκά που “λανσάρουν” αλλα κυρίως που υλοποιούν τις “πρασινες” αντιλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα η Alpha Trains παράγει εξ ολοκλήρου τρένα μπαταρίας,συμβάλλοντας έτσι στην περιβαλλοντική ανάπτυξη. Όμως το σπουδαιο της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία αυτη εκμισθωνει τα τραίνα της στα σιδηροδρομικά δίκτυα αλλων χωρών.

Η εταιρεία Niederbarnimer Eisenbahn GmbH (NEB) που κινείται στο γερμανικό σιδηροδρομικό δίκτυο είναι απ τις πρώτες που εκμισθώνουν τα “πράσινα” τρένα μπαταρίας και θα τα χρησιμοποιήσει σε γραμμές στο Ανατολικό Βρανδεμβούργο μεταξύ του Βερολίνου και των πολωνικών συνόρων.

img 9368

Πως λειτουργούν τα τρένα μπαταρίας ;

Οι μονάδες των τρένων αντλούν την ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου από τις εναέριες γραμμές κατά μήκος ηλεκτρισμένων τμημάτων της τροχιάς.

Όπου διακόπτεται η εξωτερική παροχή ρεύματος, τα οχήματα θα χρησιμοποιούν ενέργεια από τις φορτισμένες μπαταρίες τους, οι οποίες παρέχουν αυτονομία άνω των 90 χλμ.

Τα οφέλη απο τα τρένα μπαταρίας

Σε γενικότερο πλαίσιο οποιοδήποτε υβριδικό σύστημα υλοποιείται και είναι προς διάθεση μόνο καλό κάνει στο περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά η ισχύς που θα αντλείται από τις ηλεκτροδοτημένες γραμμές και τους σταθμούς φόρτισης θα παράγεται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές και τα τρένα θα κινούνται με ουδέτερη εκπομπή άνθρακα. Μειώνοντας έτσι τις τοπικές εκπομπές άνθρακα κατά περισσότερο από 11 χιλιάδες τόνους φτάνοντάς τες στα ελάχιστα ποσοστά.

Ακόμη οι νέες πολλαπλές μονάδες αναμένεται να εξοικονομήσουν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια λίτρα ντίζελ κίνησης ετησίως.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο