Η υποθαλάσσια γεωργία έχει τη δυνατότητα να εκμηδενίσει την χρήση ζιζανιοκτόνων, να μειώσει την χρήση νερού και να σταματήσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Θα μπορούσαν οι φράουλες και βότανα υποθαλάσσιας καλλιέργειας να προσφέρουν μια πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στη χερσαία γεωργία;
Η εκβιομηχάνιση της γεωργίας και δεκαετίες εντατικής καλλιέργειας, με την υπερβολική εξάρτηση από φυτοφάρμακα, η καταστροφή της άγριας πανίδας, η σπατάλη νερού και η παραγωγή επιβλαβών εκπομπών έχουν ολοένα και αυξανόμενο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Έτσι, οι επιστήμονες και οι επιχειρηματίες ελπίζουν ότι η υποβρύχια γεωργία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα μεγαλώνοντας καλλιεργούμενα είδη κάτω από τον ωκεανό, εξαλείφοντας την ανάγκη για φυτοφάρμακα, και μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση νερού και τις εκπομπές άνθρακα.
Η υποβρύχια καλλιέργεια σημαίνει ότι δεν χρειάζονται φυτοφάρμακα
Κάθε θόλος είναι εφοδιασμένος με φυτώρια και σπιράλ 10 μέτρων. Το νερό άρδευσης και το λίπασμα διατηρούνται σε δεξαμενή στο χαμηλότερο μέρος της σπείρας και τροφοδοτούν τα φυτά μέσω αντλίας.
Όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ελεγχθούν από έναν πύργο ελέγχου πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, ο οποίος είναι επίσης εφοδιασμένος με ηλιακούς συλλέκτες που ελέγχουν έναν ανεμιστήρα σε κάθε βιόσφαιρα για να μειώσουν την υγρασία στο περιβάλλον των φυτών.
Η υποβρύχια καλλιέργεια είναι μια τεχνική με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον αφού εξαλείφει την χρήση φυτοφαρμάκων, καθώς κανένα παθογόνο ή έντομο δεν μπορεί να εισέλθει στους λοβούς, εκτός εάν εισαχθούν.
Επιπλέον, οι βιόσφαιρες εξοικονομούν νερό. Το θαλασσινό νερό στους λοβούς εξατμίζεται και στη συνέχεια συμπυκνώνεται προς τα κάτω για να παρέχει στα φυτά φρέσκο νερό.
Απαιτείται εξωτερική πηγή νερού μόνο κατά την αρχική καλλιέργεια των φυτών.
Κάθετη υποβρύχια εκτροφή φυκιών και οστρακοειδών.