Αρχική Κόσμος Τζεφ Μπέζος : Έχει ελληνικές ρίζες ;

Τζεφ Μπέζος : Έχει ελληνικές ρίζες ;

απο Peter S.

Η μητέρα του Τζεφ Μπέζος, Τζάκι, ήταν μόλις 17 χρόνων και μαθήτρια της τρίτης λυκείου όταν τον γέννησε, το 1964. Ωστόσο, ο γάμος της με τον βιολογικό πατέρα του Τζεφ, Τεντ Γιόργκενσεν, δεν κράτησε ούτε δύο χρόνια. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο όταν ο γιος τους ήταν μόλις 17 μηνών.

Αποφασισμένη να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για τον γιο της, γράφτηκε στο κολλέγιο και παρακολουθούσε νυχτερινά μαθήματα. Ήταν αναγκασμένη, όμως, να διαλέγει μόνο τα μαθήματα των καθηγητών που της επέτρεπαν να φέρνει μαζί της το μωρό. Εκεί γνώρισε τον μελλοντικό σύζυγό της, Μάικ Μπέζος, έναν μετανάστη από την Κούβα. Τέσσερα χρόνια αργότερα παντρεύτηκαν, με τον Μπέζος να υιοθετεί τον Τζεφ, δίνοντάς του το επίθετό του και την πατρική φιγούρα που του έλειπε.

Μπορεί, λοιπόν, κάποια δημοσιεύματα στην Ελλάδα να επιμένουν εδώ και χρόνια ότι ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει ακόμα και τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο έχει κάποια ελληνική καταγωγή, όμως η πραγματικότητα είναι ότι το Μπέζος, στη δική του περίπτωση, είναι ένα κουβανέζικο όνομα.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο