Αρχική Επικαιρότητα Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία θα έχουμε Γ παγκόσμιο

Ζελένσκι: Αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία θα έχουμε Γ παγκόσμιο

απο Dionusios Molfetas
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι είναι “έτοιμος για διαπραγματεύσεις” με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά προειδοποίησε ότι εάν αποτύχει “αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο”.

“Είμαι έτοιμος για διαπραγματεύσεις μαζί του. Ήμουν έτοιμος τα τελευταία δύο χρόνια. Και νομίζω ότι χωρίς διαπραγματεύσεις δεν μπορούμε να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο”, ανέφερε στο CNN.

“Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα διαφορετικό σχήμα, ευκαιρία για να έχουμε τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, δυνατότητα συνομιλίας με τον Πούτιν. Αλλά αν αυτές οι προσπάθειες αποτυγχάνουν, αυτό θα σήμαινε ότι πρόκειται για έναν Παγκόσμιο Πόλεμο”, πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι ζήτησε περισσότερες διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες, καθώς η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πλησιάζει την τέταρτη εβδομάδα.

Ο ίδιος κάλεσε σε συνομιλίες «χωρίς καθυστέρηση», προειδοποιώντας ότι διαφορετικά οι απώλειες της Ρωσίας είναι «τεράστιες».

“Πάντα επιμέναμε στις διαπραγματεύσεις. Πάντα προσφέραμε διάλογο, προσφέραμε λύσεις για την ειρήνη”, είπε. “Και θέλω να με ακούσουν όλοι τώρα, ειδικά στη Μόσχα. Είναι ώρα να συναντηθούμε. Ώρα να μιλήσουμε. Είναι καιρός να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα και η δικαιοσύνη για την Ουκρανία.”

Ο Ζελένσκι είπε προηγουμένως ότι οι προτεραιότητές του στις συνομιλίες είναι σαφείς: «Το τέλος του πολέμου, εγγυήσεις ασφάλειας, κυριαρχία, αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας, πραγματικές εγγυήσεις για τη χώρα μας, πραγματική προστασία για τη χώρα μας».

Την ίδια ώρα, σε ανάρτησή του στο Twitter την Κυριακή, ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας και διαπραγματευτής για λογαριασμό της χώρας, υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν συνεχίζει να καταλαβαίνει τους λόγους για τους οποίους «σίγουρα χάνει τον πόλεμο».

“Φροντίστε να δώσετε εξηγήσεις. Σε όλα τα μέτωπα – στρατιωτικό, διπλωματικό, κυρώσεις και διαπραγματεύσεις. Στα κορυφαία αιτήματά μας. Λιγότερα δημόσια λόγια για την αγορά όπλων και ακόμη λίγα λόγια για την προετοιμασία των αντιθέσεων μας”, ανέφερε ο Podolyak.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο