Αρχική Κοινωνία Η βία ανάμεσα στους εφήβους και οι τρόποι αντιμετώπισης

Η βία ανάμεσα στους εφήβους και οι τρόποι αντιμετώπισης

απο Alekos Giannakoudis

Η βία υπάρχει ανάμεσα στους εφήβους ολοένα και περισσότεροι νέοι ασκούν η δέχονται για καθημερινά. Αυτό είναι κάτι θλιβερό το οποίο θα μπορέσει να αλλάξει μόνο αν οικοδομηθούν σχέσεις εμπιστοσύνης ανάμεσα στους εφήβους και τους ενηλίκους.

Η εγκληματικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της παιδείας του σχολείου και γενικότερα της κοινωνίας. Αρχικά η παιδεία η οποία προέρχεται κυρίως από την οικογένεια μπορεί να οξύνει την κρίση των παιδιών και έτσι να έχουν την ικανότητα να διακρίνουν το καλό από το κακό το δίκαιο από το άδικο με αποτέλεσμα να αποφεύγουν την ζήλεια.

Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει συχνή επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών για θέματα σχετικά με την κοινωνική συμπεριφορά. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρχει και υπεύθυνη αντιμετώπιση των περιστατικών βίας στο σχολείο αλλά και στήριξη των μαθητών που έχουν αδυναμίες.

Τέλος οφείλει και η κοινωνία να αποτρέψει τα παιδιά από την βία. Αυτό θα γίνει αν περιορίσει τις κοινωνικές ανισότητες κατά πολεμήσει κοινωνικά προβλήματα όπως η ανεργία και βελτιώσει τις συνθήκες ζωής. Η βία στους εφήβους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αλλά θα μπορέσει να περιοριστεί αν οι μεγαλύτεροι δείξουν ειλικρινές ενδιαφέρων για τους εφήβους επιδιώκουν μαζί τους τον διάλογο διαμορφώσουν ένα κλήμα αγάπης και αυτοεκτίμησης.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο