Αρχική Κοινωνία Νοιαζόμαστε σήμερα για το περιβάλλον;  

Νοιαζόμαστε σήμερα για το περιβάλλον;  

απο Alekos Giannakoudis
Ο σημερινός άνθρωπος δύσκολα θα άλλαζε τον τρόπο που ζει για να προστατεύσει το περιβάλλον. Συγκεκριμένα ο σύγχρονος άνθρωπος κάνει καθημερινά δραστηριότητες που επιβαρύνουν το περιβάλλον. Χρησιμοποιεί καθημερινά ιδιωτικά μέσα μεταφοράς και πολλά μη ανακυκλώσιμα υλικά αγαθά.

Η σύγχρονη εποχή χαρακτηρίζεται από το καταναλωτικό τρόπο ζωής καθώς και επίσης από το ατομικιστικό πνεύμα των ανθρώπων. Οι άνθρωποι έχουν συνδέσει την ευτυχία τους με την κατανάλωση και την πολυτέλεια και θεωρούν σημαντικότερο τον εαυτό τους από ότι το σύνολο.

Τέλος ο σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με το θέμα του περιβάλλοντος. Δεν έχει καν ενημερωθεί για τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος αλλά αποτελούν μειοψηφία και δεν μπορούν να βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα την περιβαλλοντικής καταστροφής. Για αυτό οφείλουμε όλοι μαζί να ενημερωθούμε και να προσπαθήσουμε ατομικά και συλλογικά να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο