Αρχική Ελλάδα 48 χρόνια Δημοκρατία: Πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

48 χρόνια Δημοκρατία: Πόσο ακόμα θα αντέξουμε;

απο LectorGR
Χρόνια πολλά στους δημοκράτες μας. Έχουμε σήμερα την επέτειο.

Έχετε την δημοκρατία σας. Να την χαίρεστε. Τι κατορθώσατε 48 χρόνια; Να χρεωκοπήσετε την Ελλάδα. Ποιος την χρεοκόπησε; Οι βουλευτές; Οι πολιτικοί; Οι πρωθυπουργοί; Η απάντηση είναι όχι. Την Ελλάδα την χρεωκόπησε το πολίτευμα. Η δημοκρατία. Αυτή έβγαλε τους διαφόρους Παπανδρέου κλπ. Ένα πολίτευμα που έχει χρεοκοπήσει την Ελλάδα είναι οπωσδήποτε χειρότερο από ένα πολίτευμα που δεν την χρεοκόπησε. 

Η δημοκρατία θέλει διάλογο και ελευθερία. Σήμερα μας αρνούνται και την ελευθερία και τον διάλογο. Την ελευθερία σήμερα ο ελληνικός λαός δεν την έχει. Είναι ελεύθερος να φωνάζει ζητώ ο τάδε πολίτικος, να ψηφίζει φυσικά στις εκλογές, αλλά αυτό είναι η ελευθερία; Η ελευθερία είναι όταν δεν έχεις ανάγκες; Όταν τρέχεις στις ουρές. Όταν είσαι άστεγος. Όταν δεν έχεις να φας. Όταν πηγαίνεις στα συσσίτια. Μπορείς να είσαι ελεύθερος; Η απάντηση είναι φυσικά όχι.

 Η δημοκρατία δεν είναι μια ιδεολογία. Η δημοκρατία είναι ένα σύστημα το οποίο δέχεται την αρχή της πλειοψηφίας. Η αρχή της πλειοψηφίας όμως είναι παράλογη και αντίκεται στην λογική. Δηλαδή οι πέντε έχουν δίκιο γιατί είναι πέντε και οι τρις έχουν άδικο γιατί είναι τρις. Με ποσότητες θέλουν να κρίνουν ποιότητες και όχι ιδέες. Οι πέντε φυσικά και μπορούν να έχουν δίκιο. Όχι όμως επειδή είναι πέντε και οι τρις μπορούν να έχουν άδικο όχι όμως γιατί είναι τρις.

Έρχεται η δημοκρατία και λέει το ηθικό, το δίκαιο, το συμφέρον θα το κρίνουν οι πολλοί. Οι πέντε είναι περισσότεροι από τους τρις αρά οι πέντε ότι λένε είναι σωστό δίκαιο και ηθικό. Αυτό είναι παραλογισμός.

Η δημοκρατία επίσης καθιερώνει την ισότητα. Γιατί εγώ να έχω μια ψήφο και μια ψήφο να έχει και ένας αλκοολικός; Γιατί μια εργαζομένη γυναικά να έχει την ίδια πολιτική δύναμη με μια πόρνη; Κατεβάζουν τον ανώτερο στο επίπεδο του κατωτέρου και αυτό είναι ανήθικο.

Τέλος λένε ψέματα για την αρχαιά αθηναϊκή δημοκρατία διότι δεν γινόταν εκλογές. Οι βουλευτές εξελεγχόταν δια της κληρώσεως ήταν οι λαχοντες. Οι γυναίκες δεν είχανε ψήφο. Υπήρχανε δούλοι. Υπήρχανε πολλοί θεσμοί που δεν έχουν σχέση με την δημοκρατία.

Συνεπώς. Το πολίτευμα που αρμόζει στην Ελλάδα είναι αυτό το πολίτευμα με το οποίο ιστορικά αποδεικνύεται ότι έκανε αυτοκρατορίες και κοσμοκρατορίες. Ένα πολίτευμα όπως αυτό του Ιωάννη Μεταξά ο οποίος την 4 Αυγούστου του 1936 κατέλυσε την δημοκρατία και την 28 Οκτώβριου αντιμετώπισε την Ιταλική αυτοκρατορία νικηφόρα και στην συνέχεια αυτός ο λαός δεν φοβήθηκε να αντιμετωπίσει και τους Γερμανούς. Ενώ σήμερα φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε τους σκοπιανούς και τους τούρκους. Εκεί μας κατάντησε η δημοκρατία.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο