Αρχική Κόσμος FBI: Θεωρεί εθνική απειλή των ΗΠΑ το TikTok

FBI: Θεωρεί εθνική απειλή των ΗΠΑ το TikTok

απο Peter S.

Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε ότι το TikTok θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο δεδομένων και λογισμικού σε εκατομμύρια συσκευές στις ΗΠΑ με σκοπό να διχάσει τους Αμερικανούς, ενώ η κινεζική εφαρμογή ενδέχεται να αποπροσανατολίσει ακόμη και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε νομοθεσία που κατατέθηκε την Τρίτη από δώδεκα γερουσιαστές για να δώσει στην κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν νέες εξουσίες να απαγορεύσει το TikTok και άλλες τεχνολογίες που έχουν έδρα στο εξωτερικό, αν αυτές συνιστούν απειλές για την εθνική ασφάλεια. Η έγκριση ενίσχυσε τις προσπάθειες ορισμένων βουλευτών να απαγορεύσουν τη δημοφιλή εφαρμογή, η οποία ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance και χρησιμοποιείται από περισσότερους από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς.

Aλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων της διευθύντριας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Αβρίλ Χέινς, του διευθυντή της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς και του διευθυντή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, Πολ Νακασόνε, συμφώνησαν στην ακρόαση ότι το TikTok αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο