Αρχική Οικονομία Φυσικό Αέριο: Μεγάλη πτώση στην τιμή του

Φυσικό Αέριο: Μεγάλη πτώση στην τιμή του

απο Peter S.

Συνεχίζεται η πτώση της τιμής στο φυσικό αέριο μέχρι και σήμερα, καθώς καταγράφεται το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίας πτώσης της τιμής τους από το 2007.

Αναλυτικά η μεγάλη πτώση στην τιμή στο φυσικό αέριο

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς υποχώρησαν έως και 4,7% – πλέον διαμορφώνονται στα 25,10 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Ολοκληρώνουν όγδοη διαδοχική εβδομάδα με απώλειες, επεκτείνοντας τη φετινή πτώση σε πάνω από 67%.

Το ολλανδικό TTF, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς, υποχώρησε κατά 3,2% στα 26,90 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο Άμστερνταμ. Στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις σημείωσε πτώση σχεδόν 8%. Το αντίστοιχο βρετανικό συμβόλαιο διολίσθησε κατά 2,6% την Πέμπτη.

Γιατί ήρθε μεγάλη πτώση τιμής στο φυσικό αέριο ;

Συμβολή στην περαιτέρω πτώση στο φυσικό αέριο,έχουν οι άτονες επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας, με τη Γερμανία να διανύει ύφεση το πρώτο τρίμηνο του 2023

Τα πολύ μεγαλύτερα από το κανονικό αποθέματα και η ισχυρή διαθεσιμότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου απομακρύνουν επίσης γρήγορα κάθε κίνδυνο για τον επόμενο χειμώνα.

Ταυτόχρονα, η πτώση των προθεσμιακών συμβολαίων φυσικού αερίου κατά 60% φέτος έφερε κάποια ανακούφιση στους Ευρωπαίους που υποφέρουν από τον υψηλό πληθωρισμού.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο