Αρχική Πολιτική Μεγάλο χρηματικό πρόστιμο στο ΚΚΕ

Μεγάλο χρηματικό πρόστιμο στο ΚΚΕ

απο Peter S.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) καλείται να πληρώσει βαρύ πρόστιμο ύψους 21.600€ για παράνομη αφισοκόλληση-αφισορύπανση, στις οδούς Πανεπιστημίου, Πατησίων, Χαλκοκονδύλη, Ακαδημίας και πλατεία Κάνιγγος.

Ποιος έκοψε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο στο ΚΚΕ ;

Ο Δήμος Αθηναίων μετά από έλεγχο των υπηρεσιών του, διαπίστωσε την ύπαρξη της παρανομίας και επέβαλε πρόστιμο στο πολιτικό κόμμα ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, στον κανονισμό καθαριότητας που επικαιροποιήθηκε και εγκρίθηκε το 2022 από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνεται πρόβλεψη για επιβολή χρηματικού προστίμου: Με βάση τον νέο αυτόν κανονισμό, οι υπηρεσίες του δήμου έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να απομακρύνουν τις παράνομα τοποθετημένες αφίσες, αλλά και να επιβάλουν το σχετικό πρόστιμο για αυθαίρετη ρύπανση.

Μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και σε άλλο κόμμα εκτός απο το ΚΚΕ

Πρόκειται για το δεύτερο -κατά σειρά- πρόστιμο που επιβάλλεται σε πολιτικό κόμμα, ύστερα από αυτό της περασμένης Παρασκευής στο ΜεΡΑ25, ύψους 15.900 ευρώ, για αφισορύπανση με προεκλογικό υλικό, αφίσες και φυλλάδια.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον περασμένο Μάιο, ο Δήμος Αθηναίων είχε καλέσει όλα τα πολιτικά κόμματα που μετέχουν στις εκλογές να σεβαστούν τον προβλεπόμενο κανονισμό. Σε περιπτώσεις μάλιστα κατά τις οποίες διαπιστώθηκε παράβαση, ο δήμος είχε προχωρήσει σε συστάσεις προς τους υπεύθυνους των κομμάτων.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο