Αρχική Επικαιρότητα «Λουκέτο» στο ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη

«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη

απο Peter S.

«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο «Coco-Mat Athens BC»των αδελφών Πωλ και Μιχάλη Ευμορφίδη στην περιοχή Μακρυγιάννη, που «κρύβει» τη θέα προς την Ακρόπολη λόγω ύψους βάζει το υπουργείο Τουρισμού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού αναφέρει ότι «για την εν λόγω υπόθεση το Υπουργείο Τουρισμού είχε και στο παρελθόν δράσει εγκαίρως, διερευνώντας με σχετικό έγγραφο προς την ΥΔΟΜ Δήμου Αθηναίων, εάν είχε γίνει ανάκληση της οικοδομικής άδειας του εν λόγω καταλύματος ως απόρροιας συμμόρφωσης του με αριθμ. 11/2022 πρακτικού συνεδρίασης του ΣτΕ, αλλά ουδέποτε έλαβε απάντηση».

Γιατί μπαίνει λουκέτο στο ξενοδοχείο του Πωλ Ευμορφίδη

Το Τριμελές Συμβούλιο του ανώτατου δικαστηρίου επεσήμανε για πολλοστή φορά ότι το ξενοδοχείο έχει ύψος 36,5 μέτρων, ενώ το ανώτατο όριο για την περιοχή -που είναι εντός αρχαιολογικού χώρου- είναι τα 24 μέτρα. Μάλιστα το ΣτΕ επανέρχεται σε προηγούμενη απόφασή του με βάση την οποία πρέπει να κατεδαφιστούν «άμεσα» οι δύο τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να ανακληθούν με ορθό τρόπο οι αποφάσεις του Δήμου Αθηναίων που αφήνουν «παραθυράκι» για την επιχείρηση, αλλά και να γίνει ανάκληση της άδειας λειτουργίας του από το υπουργείο Τουρισμού ώσπου να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις και να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο