Αρχική Ελλάδα 3 νέοι ουρανοξύστες στην Ελλάδα – 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις

3 νέοι ουρανοξύστες στην Ελλάδα – 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις

απο Peter S.
3 νέοι ουρανοξύστες ετοιμάζονται στη χώρα μας και οι επενδύσεις για την κατασκευή τους, τα συνοδά έργα και τους χροηγούς θα φτάσουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ

3 νέοι ουρανοξύστες στην Ελλάδα – 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις

Η αρχή θα γίνει με τη λειτουργία του μέχρι πρότινος ανενεργού κτιρίου, του Πύργου Πειραιά, που πρόκειται να παραδοθεί προς χρήση στο σύνολό του πριν από το τέλος του 2023.

img 0661 1
Η αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του νέου ουρανοξύστη έχει ξεκινήσει, και αναμένεται να δοθεί σε λειτουργία πριν απο το τέλος του 2023.

Έχουν ολοκληρωθεί, οι συμφωνίες εκμίσθωσης για το 70% και πλέον από το σύνολο των 34.600 των τ.μ. του πύργου

Για εμπορική χρήση θα αξιοποιηθούν το ισόγειο, ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος και τμήμα του τετάρτου ορόφου. Από εκεί και μέχρι τον 22ο όροφο θα είναι γραφεία. Υπάρχει και 23ος και δώμα στην κορυφή που θα εξυπηρετήσουν τμήμα του μηχανολογικού εξοπλισμού του κτιρίου. Όλοι οι χώροι που προορίζονται για εμπορική χρήση έχουν μισθωθεί, πλην ενός 180 τ.μ. στο ισόγειο.

3 νέοι ουρανοξύστες στην Ελλάδα – 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις

Ένας πύργος ύψους 100 μέτρων ετοιμάζεται να ξεπεοβάλει στη συμπρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο πρώην βιομηχανικό συγκρότημα «κεραμεία Αλλατίνη» στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

img 0663 1
Το εν λόγω ακίνητο είναι εμβαδού 81,2 στρεμμάτων και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό όριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε τμήμα της ευρύτερης περιοχής που έχει την ονομασία «Νοτιοανατολική Πύλη Θεσσαλονίκης», πολύ κοντά στον σταθμό Νέας Ελβετίας του Μετρό

Πριν απο λίγο καιρό μάλιστα εγκρίθηκε και το ΦΕΚ για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο για την αξιοποίηση της περιοχής με την κατασκευή ενος ουρανοξύστη 30 ορόφων και ύψους 100 μ., ενώ το υπόλοιπο ακίνητο θα αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου και πολιτισμού, με προβλεπόμενη – μεταξύ άλλων – αποκατάσταση και αξιοποίηση των υφιστάμενων επτά διατηρητέων κτηρίων.

Φορείς της αγοράς ακινήτων προσδιορίζουν το ύψος της επένδυσης σε τουλάχιστον 350 ή ακόμη και 400 εκατ. ευρώ.

3 νέοι ουρανοξύστες στην Ελλάδα – 1 δισεκατομμύριο ευρώ επενδύσεις

Ο υψηλότερος πύργος κατοικιών που θα κατασκευαστεί στη χώρα θα βρίσκεται στο Ελληνικό. Ο λόγος για τον Riviera Tower των 200 μέτρων, ένα έργο επιφάνειας άνω των 44.600 τ.μ. και συνολικού ύψους επένδυσης 400 εκατ. ευρώ.

img 0664
Θα φιλοξενεί 171 πολυτελή διαμερίσματα, μέσης τιμής πώλησης 14.000 ευρώ/τ.μ., ενώ υπολογίζεται ότι κατά μέσον όρο το κάθε ακίνητο έχει πωληθεί αντί ποσού της τάξεως των 3,65 εκατ. ευρώ

Αυτή την περίοδο προχωρεί με γοργούς ρυθμούς το έργο της θεμελίωσης του πύργου, ενώ είναι πιθανό πριν από το τέλος του 2023 να έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και οι πρώτοι όροφοι. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2026, όταν και θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πρώτων ενοίκων.

Θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στην Ελλάδα και τη Νότιοανατολική Ευρώπη που η κατασκευή του εξαρχής υλοποιείται με την τεχνολογία του ΒΙΜ. Αυτό θα εξασφαλιστεί την αρτιότερη κατασκευαστική του ταυτότητα, τη βέλτιστη οικονομική του διαχείριση και τη μελλοντική του συντήρηση.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο