Αρχική Επικαιρότητα Ισχυρό – δυνατό ΚΚΕ … με 5+1 Δημάρχους

Ισχυρό – δυνατό ΚΚΕ … με 5+1 Δημάρχους

απο Peter S.
Χαμόγελα στο ΚΚΕ καθώς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που είχαν περάσει στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών σε Πάτρα, Τύρναβο, Καισαριανή, Πετρούπολη και Χαΐδάρι κατάφεραν να κερδίσουν τους δήμους.

Η επανεκλογή του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα, στον τρίτο πληθυσμιακά δήμο της χώρας, είναι το «άρμα» αυτή της εκλογικής επιτυχίας. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θητεία του, λαμβάνοντας ποσοστό που άγγιξε το 57% (συμμετοχή 44.39%).

img 0548 1

5+1 περιοχές με δημάρχους απ το ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ

Στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος νίκησε με 61,56% τον Χρήστο Βοσκόπουλο που συγκέντρωσε ποσοτό 38,44%.

Στην Πετρούπολη, ο Ευάγγελος Σίμος αναδείχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 55,34% έναντι 44,66% του Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου

Στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος είναι ο νέος δήμαρχος καθώς συγκέντρωσε το 55,15% των ψήφων, έναντι 44,85% του αντίπαλού του Ευάγγελου Ντηνιακού.

Στον Τυρνάβο εκλέχθηκε ο υποψήφιος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αστέριος Τσικριτσής, κερδίζοντας την εκλογική αναμέτρηση με 50,1% και 35 ψήφους διαφορά από τον αντίπαλό του.

Και φυσικά στην Ικαρία ο Φανούρης Καρούτσος εκλέχθηκε δήμαρχος Ικαρίας απο την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 45,07%

5+1 Δημάρχους για ισχυρό και δυνατό ΚΚΕ

Στις μεγάλες νίκες του ΚΚΕ αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας

«Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους»

img 0549 1
Με τον νεο δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο
Όσον αφορά τη μεγάλη αποχή πρόσθεσε :

«θεωρούμε ότι περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του «μικρότερου κακού», δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα. Αυτή η διαμαρτυρία να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά»

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο