Αρχική Κόσμος Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Ισραήλ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Ισραήλ

απο Peter S.
Σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί το Ισραήλ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά, μετά την αναβολή της επίσκεψής του την περασμένη εβδομάδα για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι χθες επισκέφτηκε το Ισραήλ ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ την Τρίτη αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο Ισραήλ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ματαίωση της επίσκεψης Μητσοτάκη, που θα γινόταν την περασμένη Πέμπτη, ανακοίνωσαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης κυβερνητικές πηγές εξηγώντας ότι «οι συνθήκες ασφαλείας δεν επιτρέπουν το ταξίδι».

Η απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη μετά τα νέα δεδομένα για την ασφάλεια στο Ισραήλ που προκάλεσε το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Ισραήλ

Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι «θα ταξιδέψω στην περιοχή το συντομότερον δυνατόν ξεκινώντας με την παρουσία μου το Σάββατο στα πλαίσια μιας πολυμερούς διάσκεψης που συγκαλεί η Αίγυπτος για το παλαιστινιακό πρόβλημα».

«Η Ελλάδα έχει λόγο σε αυτή τη νέα έκρηξη στην Μέση Ανατολή και μάλιστα με τη δική της δύναμη, είμαστε δύναμη λύσης, είμαστε το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και το δυτικότερο σημείο ειρήνης»

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο