Αρχική Ελλάδα Συνεχείς σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο – Τι λένε οι ειδικοί

Συνεχείς σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο – Τι λένε οι ειδικοί

απο Peter S.

Δεν σταματούν να σημειώνονται σεισμοί στον Κορινθιακό κόλπο, με 2 ακόμα να καταγράφονται σήμερα Κυριακή (29.10.2023).

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο ένας σεισμός στον Κορινθιακό κόλπο είχε ισχύ 3,9 Ρίχτερ, με επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου και εστιακό βάθος στα 14,2 χιλιόμετρα. Ο δεύτερος σεισμός είχε ισχύ 3,2 Ρίχτερ, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου και εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Συνεχείς σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο – Τι λένε οι ειδικοί

Πριν απο 3 ημέρες και συγκεκριμένα στις 26/10/2023 είχαμε νέα σεισμική δόνηση ύψους 3,1 ρίχτερ στην ίδια περιοχή ενώ τον τελευταίο μήνα έχουν δοθεί δεκάδες σεισμικές δονήσεις έως 2,8 ρίχτερ.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα διανύει μία περίοδο σεισμικής άπνοιας με παντελή απουσία σεισμού της τάξης των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ή μεγαλύτερου εδώ και περίπου μία διετία κάτι που κάνει τους επιστήμονες να είναι ανήσυχοι

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε: «Σεισμός μεγέθους 3,6 στο θαλάσσιο χώρο του Ξυλοκάστρου στις -9:41. Αποτελεί συνέχεια της σεισμικής δράσης που έχει αρχίσει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Ο μεγαλύτερος σεισμός της ακολουθίας έγινε στις 25/09 με μέγεθος 3,8. Μάλλον πρόκειται για σμηνοσειρά. Αν αυτό ισχύει, τότε η πιθανότητα για ισχυρό σεισμό είναι πολύ μικρή. Πάντως, η συνέχιση της προσεκτικής παρακολούθησης και αξιολόγησης της εξελισσόμενης δράσης επιβάλλεται».

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο