Αρχική Υγεία Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – Τι λένε οι επιστήμονες

Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – Τι λένε οι επιστήμονες

απο Peter S.

Ένα νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα , ανακαλύφθηκε απο επιστήμονες εντελώς τυχαία απο μια έρευνα που έκανε το Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου.

Οι ερευνητές είχαν αρχικά επικεντρωθεί στη μελέτη του καρκίνου του προστάτη, μια κατάσταση που φαινομενικά απέχει από αυτό που τελικά αποκάλυψαν. Διενήργησαν αξονικές τομογραφίες σε ασθενείς στους οποίους χορηγήθηκε με ένεση ραδιενεργή γλυκόζη, μια ουσία που κάνει τους όγκους να ξεχωρίζουν στις τομογραφίες.

Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – Τι λένε οι επιστήμονες

Προς έκπληξή τους, δύο περιοχές μέσα στο κεφάλι των ασθενών άρχισαν να φωτίζονται με έναν περίεργο τρόπο. Μετά από εκτεταμένη έρευνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτές οι μυστηριώδεις, καλά κρυμμένες δομές ήταν στην πραγματικότητα ένα σύνολο σιελογόνων αδένων. Αυτό το νεοανακαλυφθέν όργανο ήταν κρυμμένο στην περίπλοκη διασταύρωση όπου η ρινική κοιλότητα συναντά τον λαιμό, ακριβώς πίσω από το πρόσωπο.

Σκοπός αυτών των αδένων είναι να λιπαίνουν και να υγραίνουν την περιοχή του λαιμού πίσω από τη μύτη και το στόμα. Αυτή η τυχαία ανακάλυψη άφησε τους ειδικούς προβληματισμένους, καθώς το ερώτημα που προέκυψε είναι πώς αυτοί οι αδένες παρέμειναν ανεξερεύνητοι για τόσο πολύ καιρό. Ο δρ Wouter Vogel, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Καρκίνου, πρότεινε ότι η δυσδιάκριτη θέση τους θα μπορούσε να αποδοθεί στην ανάγκη για εξαιρετικά ευαίσθητες τεχνικές απεικόνισης για την ανίχνευσή τους και στην κάπως δυσπρόσιτη θέση τους.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο