Αρχική Επικαιρότητα Απίστευτο γεγονός : Το Βόρειο Σέλας ορατό στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Απίστευτο γεγονός : Το Βόρειο Σέλας ορατό στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

απο Peter S.
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό για πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας απο Θεσσαλονίκη και Σέρρες μέχρι και περιοχές της Νότιας Πιερίας.

Απίστευτο γεγονός : Το Βόρειο Σέλας ορατό και στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, που γίνεται ορατό για πρώτη φορά μέχρι τις βαλκανικές χώρες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν μία εξαιρετικά ισχυρή ηλιακή έκλαμψη η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί μία ιδιαίτερα ισχυρή γεωμαγνητική καταιγίδα που βρίσκεται σε εξέλιξη πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο.

Είναι πρακτικά και επιστημονικά αδύνατον το Βόρειο Σέλας να καταλήξει μέχρι τα νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη του Βορείου Ημισφαιρίου, καθώς πρόκειται κατά κανόνα για ένα φαινόμενο που γίνεται ορατό μόνο στις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες βρίσκονται πιο κοντά στον Βόρειο Πόλο.

Κι όμως για πρώτη φορά το Βόρειο Σέλας έγινε ορατό σε ολόκληρη σχεδόν την Γηραιά Ήπειρο, καταλήγοντας έως και τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, δημιουργώντας έτσι μοναδικής ομορφιάς εικόνες, αλλά θα έλεγε κανείς και έως έναν βαθμό… απόκοσμες.

img 0965 1
Εικόνα απο Θεσσαλονίκη

img 0966 1
Εικόνα απο Σέρρες

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο