Αρχική Οικονομία Επίδομα Θέρμανσης : Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Επίδομα Θέρμανσης : Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

απο Peter S.
Aνοιχτή είναι απο εχθές η πλατφόρμα myΘέρμανση όπου θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για να χορηγείται το επίδομα θέρμανσης για φέτος

Σε αυτή την πλατφόρμα ο πολίτης επιλέγει αν θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος ή αν θα δηλώσει τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για όλα τα καύσιμα πλην του πετρελαίου θέρμανσης (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα-πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης και άλλα) ο πολίτης μπορεί να υποβάλει στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Επίδομα Θέρμανσης : Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Για φέτος (2023-24) το επίδομα θέρμανσης χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα όσον αφορά την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, φωτιστικού πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων, και βιομάζας ή θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης.

Για την καταβολή, το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται έως τις 16.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για το ζευγάρι συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το όριο είναι 29.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο