Αρχική Επικαιρότητα Gov.gr Wallet : Στα κινητά μας και η Άδεια Κυκλοφορίας οχημάτων

Gov.gr Wallet : Στα κινητά μας και η Άδεια Κυκλοφορίας οχημάτων

απο Peter S.
Μετά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, την αστυνοκική ταυτότητα , το δίπλωμα οδήγησης και την κάρτα ελεύθερης μετακίνησης στον δακτυλιο, άλλη μία υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στο wallet ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ενσωματωθούν στα wallet (ηλρκτρονικα πορτοφόλια) η άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων, το δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ με την κάρτα καυσαερίων αλλά και άλλες χρήσιμες υπηρεσίες

Gov.gr Wallet : Στα κινητά μας και η Άδεια Κυκλοφορίας οχημάτων

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει διαθέσιμη η κάρτα ΔΥΠΑ, όπως και η νέα ταυτότητα. Στόχος το νέο wallet να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του έτους προσφέροντας πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα.

Ο πολίτης θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας, ενώ θα λαμβάνει υπενθύμιση κάθε φορά που πλησιάζει η ώρα για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος.

Στο πλαίσιο αυτό η Κοινωνία της Πληροφορίας προχωράει σε διαγωνισμό για την επέκταση της λειτουργικότητας της εφαρμογής Gov.gr Wallet τόσο ως προς την εφαρμογή αυτή καθαυτή όσο και ως προς την ψηφιακή υποδομή και διαλειτουργικότητα.

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο