Αρχική Πολιτική Πέτρος Κόκκαλης : Αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει νέο κόμμα

Πέτρος Κόκκαλης : Αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει νέο κόμμα

απο Peter S.
Την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πέτρος Κόκκαλης, σημειώνοντας ότι «κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, όπως ο ίδιος είχε γράψει στο Twitter, είχε αποχωρήσει από τις εργασίες της θυελλώδους Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο, λόγω έλλειψης σεβασμού.

Πέτρος Κόκκαλης : Αποχώρησε απο τον ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει νέο κόμμα

Εχθές την εκπομπή της ΕΡΤ επίλογος, ο Πέτρος Κόκκαλης έκανε στην ουσία την άτυπη ανακοίνωση για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε οτι είναι θετικός στη δημιουργία ενός νέου «πράσινου» κόμματος το οποίο το έχει ανάγκη η χώρα. Ενώ όταν ρωτήθηκε που θα μπορούσε να ενταχθεί αυτο το νέο κόμμα, ο Πέτρος Κόκκαλης δήλωσε :

«Βλέπω ένα πολιτικό κενό, βλέπω σίγουρα μια αναδιάταξη του χώρου που βρίσκεται στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας, ας το πούμε έτσι, αναγκαία, απαραίτητη, δύσκολη, στην οποία πιστεύω ότι πρέπει να επανατοποθετηθούν οι σαφείς ιδεολογικές βάσεις, οι σαφείς προσεγγίσεις και πάνω σ’ αυτή την καινούργια σαφήνεια, ειλικρίνεια και στον αγώνα να συνδεθούν ξανά μετά τις ευρωεκλογές. 

Πιστεύω ότι στην Ελλάδα η έλλειψη ενός αποτελεσματικού και ικανού και στιβαρού κλιματικού λόγου, κλιματικής πολιτικής, μιας πολιτικής η οποία βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, όχι το κλίμα. Γιατί, πολλές φορές λένε ότι η οικολογία έχει σκοπό να σώσει τον πλανήτη, να σώσει τα ζώα κλπ. Δεν είναι το πρόβλημά μας να σώσουμε τον πλανήτη. Τον πλανήτη ούτε μπορούμε να τον σώσουμε, ούτε μπορούμε να τον καταστρέψουμε. Αυτό που έχουμε νομίζω καταλάβει όλοι πλέον και φέτος το καλοκαίρι είναι ότι οι άνθρωποι έχουν το πρόβλημα. Οι κοινωνίες μας έχουν το πρόβλημα, οι οικονομίες μας έχουν το πρόβλημα. Και είδαμε και με εκκωφαντικό τρόπο που δυστυχώς θα γίνεται όλο και πιο εκκωφαντικός, ότι κινδυνεύουν και οι δημοκρατικοί μας θεσμοί».

Related Articles

Αφήστε ένα σχόλιο